Argentona

EL PSC DEMANA EXPLICACIONS A EUDALD CALVO I A UNITAT-ARGENTONA

 • Actualitzat:
 • Creat:

Des del PSC demanem un aclariment públic de l’exalcalde d’Argentona, Eudald Calvo, sobre les informacions que l’han portat a dimitir. Ho reclamem a través d’una comissió municipal especial, ja que fins ara s’ha eludit donar-ne explicacions als convilatans

 

 

Des del PSC demanem un aclariment públic de  l’exalcalde d’Argentona, Eudald Calvo, sobre les informacions que l’han portat a dimitir. Ho reclamem a través d’una comissió municipal especial, ja que fins ara s’ha eludit donar-ne explicacions als convilatans.

 

 

 1. El PSC d’Argentona reitera la condemna de les conductes masclistes i sexistes que hauria tingut l’alcalde Eudald Calvo (Unitat-Argentona per la República), segons que ell mateix va reconèixer públicament, a conseqüència de les quals va presentar la dimissió i va renunciar a l’acta de regidor, el dia 5 de març.
   
 2. Des del Partit dels Socialistes demanem un aclariment dels fets que han conduït a la dimissió d’Eudald Calvo, a través d’una comissió informativa municipal especial, ja que fins ara s’ha eludit donar-ne una explicació pública.
   
 3. En una reunió del Consistori, el dia 5 de març, el govern municipal va comunicar al PSC, que Eudald Calvo hauria estat expulsat com a militant de la CUP, a finals de l’any 2019, i que la dita organització hauria demanat a Calvo que dimitís com Alcalde. El motiu hauria estat un cas denunciat davant de l’organització, sense que Calvo hagués fet partícip de les exigències de la CUP ni a Unitat ni al govern municipal ni al Consistori.
   
 4. El PSC reclama de la formació governant, Unitat-Argentona per la República (CUP, ERC i Comuns), així com les altres forces que componen el consistori, que no només condemni públicament els fets de caràcter sexista, comesos per part d’Eudald Calvo, sinó que doni als vilatans d’Argentona les explicacions necessàries per aclarir-los, i deixi clar que està en contra de campanyes que assenyalen la dona com a culpable i alhora que volen justificar les actituds masclistes.
   
 5. El PSC vol recordar que els valors socialistes, en especial el feminisme, com a eix transversal, no s'intercanvien per una cadira, i molt menys encara, per emmascarar unes actituds inacceptables, sigui com a persones o com a responsables públics.
   
 6. Des del PSC d’Argentona volem generar un front comú entre l’Ajuntament i la ciutadania per tal de garantir el dret de les dones a una vida lliure de qualsevol mena d’agressió.
   
 7. Alhora, denunciem que no es pot fer cap pas enrere en la sensibilització i en els recursos d'atenció, protecció i alliberament de les dones contra qualsevol actitud masclista.

 

Argentona lliure de masclisme i sexisme

Fitxers adjunts: